• The Good, the Bad and the Ugly (1966)

  Cel Bun, cel rãu, cel urât, scris de Agenore Incrocci, Furio Scarpelli, Luciano Vincenzoni și Sergio Leone este cel de-al treilea si ultimul film western din trilogia spaghetti a lui Clint Eastwood.
  Regizorul Sergio Leone înlocuiește crezul puritan al dreptãții, atât de arhicunoscut în orice western Hollywood, cu un punct de vedere cinic și prãfuit asupra morții și moralitãții, exemplificat de un grup de bandiți fãrã scrupule care se vor întrece în a descoperi o comoarã îngropatã într-un mormânt fãrã nume.

  Lui Clint Eastwood, evident (și nu tocmai) “Cel Bun”, si iremediabilului (dar cu unele dubii) “Cel Rãu” Lee Van Cleef, li se alãturã un adevãrat veteran al westernului, Eli Wallach, cu sigurantã (sau poate nu) “Cel Urât”.
  Intriga complexã, presãratã din belșug cu trãdãri și dueluri sângeroase, își croiește drum prin Rãzboiul Civil American, pentru a se sfârși într-un veritabil dans al morții.

  Fãrã îndoialã, cel mai important western italian, acest clasic al anului 1966 aduce cu sine și o coloanã sonorã inegalabilã, semnatã de Ennio Morricone.

  Lasă un răspuns

  Allowed Tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>